Дитина — дзеркало родини; як у краплі води відбивається сонце, так у дітях відбивається моральна чистота матері і батька.В.О.Сухомлинський
Порада дня:
Порада

01/12/2023

 


1 грудня відзначають Всесвітній день боротьби з ВІЛ/СНІДом. У цей день ми говоримо про захворювання, від якого у світі померло близько 40,4 мільйона людей.

З 1981 року, який вважають початком глобальної епідемії ВІЛ/СНІДу, людство навчилося ефективно запобігати зараженню та винайшло ліки, які дозволяють ВІЛ-інфікованим жити повноцінним життям. Але люди й далі продовжують заражатися і помирати від цієї хвороби.

ВІЛ передається через кров. Заразитися ним може будь-хто через незахищений с*кс, дорослі та діти внаслідок зараження у разі поранення, під час надання чи отримання домедичної допомоги, діти — під час внутрішньоутробного розвитку чи пологів ВІЛ-позитивної матері, яка не отримувала необхідного лікування.

Протягом перших тижнів, місяців чи навіть років носійства ВІЛ не має жодних симптомів. Тим часом вірус поволі окупує та руйнує імунну систему людини, а та – передає вірус далі. Якщо людина вчасно не виявить вірус і не розпочне лікування, у неї розвинеться СНІД, безповоротний стан, коли імунна система настільки ослаблена, що не може побороти найпростіші інфекції, і внаслідок якоїсь із них людина зрештою помирає.

Головне – знати про свій ВІЛ-статус, аби вчасно почати терапію і запобігти розвитку СНІДу та передачі вірусу іншим.
















 Всеукраїнська акція 

" 16 днів проти насильства" 

Флешмоб "Стоп насиллю!"













Година спілкування у початкових класах 

" Що таке насилля. Його форми. Як себе захистити"




28/11/2023

 

У Дзензелівському закладі загальної середньої освіти  

IIII  ступенів

Проходить акція  заходів  «16 днів проти насильства»

(акція триває з 25 листопада до 10 грудня 2023-2024 н.р.)


Стенд для ознайомлення з інформацією



День Європи

Фдешмоб- День Європи #thankyouEurope  #ДеньЄвропи #УкраїнаПонадУсе 🇪🇺🌍 Сьогодні ми відзначаємо День Європи, день, коли єдність та мир є н...