Дитина — дзеркало родини; як у краплі води відбивається сонце, так у дітях відбивається моральна чистота матері і батька.В.О.Сухомлинський
Порада дня:
Порада

24/01/2024

 

Консультація для батьків "Що робити якщо дитина агресивна?"











Поради батькам

Батьки можуть навчитися керувати поведінкою своїх агресивних дітей, для цього слід:

Звернути особливу увагу на ігри дитини. В іграх діти здійснюють свої мрії, фантазії та страхи.

Обговорювати з дитиною на кого вона хоче бути схожа, які якості характеру, її приваблюють, а які ні.

Стежити за тим, який приклад ви подаєте дитині. Якщо дитина судить інших людей, нагороджує їх "ярликами", можливо вона повторює ваші дії.

Бути готовим уважно вислуховувати дитину, якщо вона хоче розповісти вам свій сон. У сні діти часто бачать те, чого їм не вистачає в житті. Особливу увагу звертайте на повторювані сюжети сновидінь.

Заохочувати дитину говорити про те, що її хвилює, що вона переживає, навчити дитину прямо говорити про свої почуття, про те, що їйподобається, а що ні.

Пропонуємо Вам кілька ігор.

"Кулачок" 

Дайте дитині якусь дрібну іграшку або цукерку і попросіть її стиснути кулачок міцно-міцно. Нехай вона потримає кулачок стислим, а коли розкриє його, рука розслабиться, і на долоні буде гарна іграшка. Вправа сприяє усвідомленню ефективних форм поведінки, зміщення агресії і м'язової релаксації.

"Подушкова битва"

Для гри потрібні маленькі подушки. Гравці кидають один в одного подушками, видаючи переможний клич, б'ють один одного ними, намагаючись потрапляти по різних частинах тіла. Сюжетом гри може бути "Битва двох племен" або "Ось тобі за +". Зауваження: гру починає дорослий, як би даючи дозвіл на подібні дії, знімаючи заборону на агресію.

"Уходи, злість, йди!"

Гравці лягають на килим по колу. Між ними подушки. Закривши очі, вони починають з усією силою бити по підлозі, а руками по подушкам з гучним криком "Уходи, злість, йди!" Вправа триває 3 хв.. Потім учасники за командою дорослого лягають у позу зірки, широко розставивши ноги і руки, і спокійно лежать, слухаючи музику - 3 хв. Застереження: стежіться, щоб б'ючи ручками по подушці, діти не попадали дуже часто по руках сусіда. Окремі попадання корисні.


 

Лінії психологічної підтримки у межах Всеукраїнської програми ментального здоров’я

 «Ти як?»



День Європи

Фдешмоб- День Європи #thankyouEurope  #ДеньЄвропи #УкраїнаПонадУсе 🇪🇺🌍 Сьогодні ми відзначаємо День Європи, день, коли єдність та мир є н...